Projecten waaraan ComAV meewerkt

Projecten

Belgian Music Days 2024
Waar kunnen de Belgian Music Days 2024 beter plaatsvinden dan in de Europese hoofdstad Brussel op het moment dat België voorzitter is van de Raad van de Europese Unie!
Anemos-Fingerprints concert
ROOMSERVICE en Anemos Saxkwartet presenteren negen Vlaamse componisten
ComAV 20 Jaar
ComAV werd opgericht in het voorjaar van 2003. We zijn nu 2023, reden dus om even samen terug en vooruit te blikken.
BOEM 2023
Dirk Veulemans organiseert de vierde editie van BOEM. Een hoogdag voor de elektroakoestische muziek.
Clusters en Geschreeuw
Clusters en Geschreeuw. Een initiatief van ComAV waarin componisten aan het woord zijn over het werk van hun collega's
BOEM 2022
Na anderhalf jaar genoodzaakt stilzwijgen, is er dit jaar weer een Belgische Ontmoeting voor Elektroakoestische Muziek
Belgian Music Days 2022
De “Belgian Music Days” is in 2022 aan zijn derde editie toe. Het is een tweejaarlijks festival en vertrok in 2018 vanuit het idee om alle taalgroepen in België samen te brengen rond een gemeenschappelijk muzikaal erfgoed.
Fingerprints #4
Klara, VRT Music, Kunstenpunt, Componisten Archipel Vlaanderen en Sabam for Culture brachten begin maart Fingerprints #4 uit.
Belgian Music Days 2020
Het tweejaarlijkse festival “Belgian Music Days” ontstond in 2018 vanuit het idee om alle taalgroepen in België samen te brengen rond een gemeenschappelijk muzikaal erfgoed.
BOEM 2020
BOEM (Belgische Ontmoeting Elektroakoestische Muziek) is een ontmoeting in de brede zin van het woord. Componisten van elektroakoestische muziek ontmoeten elkaar op een muzikale manier.
Fingerprints #3
Voor het derde Fingerprints-album werd een oproep gedaan composities te schrijven voor drie instrumenten van maximaal drie minuten die geschikt zijn voor uitzending in primetime. De bezetting bestaat uit een combinatie van drie instrumenten uit volgende lijst: viool/altviool, piano, gitaar,…
Fingerprints #2
Fingerprints wil de hedendaagse muziek zichtbaar maken bij de nationale en internationale muziekprofessionals en bij de liefhebbers van klassieke muziek. Deze uitgave is het resultaat van een project dat door Componisten Archipel Vlaanderen (ComAV) werd geïnitieerd ter bevordering van de…
Pianoalbum voor Koning Filip
Op 21 juli 2015 laat de klassieke radiozender Klara een hele dag door verschillende pianowerken horen die speciaal voor koning Filip gecomponeerd werden door verschillende Belgische componisten.
Duimafdrukken van 22 Componisten
Trefpunt en vzw ComAV vroegen aan 22 componisten om een stuk voor strijkorkest te schrijven met een maximum duur van 3 minuten.
Fingerprints #1
Fingerprints is het resultaat van een samenwerking tussen de Componisten Archipel Vlaanderen (ComAV), Spectra Ensemble, Klara en Muziekcentrum Vlaanderen (nu Kunstenpunt). Naar aanleiding van de vraag naar meer klassieke muziek op de radio schreven de leden van ComAV korte, radiovriendelijke…